Blogarchívum

Translate

2010. december 26., vasárnap

Új bögréim

 Juj, jöttem megmutatni az új szerzeményeimet.!
A Suzzy's Zoo jobb kezes korában az első kép !




 A hóemberes is csak 1 bögre, de panoráma képpel !



És az utolsóra tette-- ha bal kézben fogom a bögrémet, ez a kép néz vissza rám.
Nagyon szeretem a különleges, szép bögréket , jobban esik belőlük a reggeli tejecském !

2010. december 21., kedd

Brittercup Winter -- keretben.

Nagyon régen nem mutattam semmiféle himzést, először is azért, mert akkor még karácsonyi ajándéknak szántam amiket varrtam, másik okom , mert sehová nem haladtam, már 2. hete varrtam egy tenyérnyi képet, de még mindíg csak a fele van kész :-(  -- félre is került !!
A múlt hetem  a hímzések végső formáinak  megalkotása , csomagolás kitalálása volt. Aki ismer tudja, nem tudok csomagolni, hiába tudom az eszemmel, hogy a kicsi apróság is többnek látszik egy szép csomagolásban, még sem vagyok ügyes benne. --Most az idén összeszedtem az összes fantáziám, ügyességem, becsomagoltam mindent. Szépen zacskóban álltak, várván, csak felkapni kell és menni angyalkát játszani.!!!  Mikor kiderült, csak januárban lesz belőlük "karácsonyi ajándék ", megpróbáltam valahová elrámolni öket,hogy ne nagyon nyomódjanak, törödjenek, mentek a szekrények tetejére !!!
    És ekkor történt, -- leesett egy kép, összetört az üvege.
     Anyukámnak varrtam rég,  anyáknapjára . :-(
   A képkeret megfogott, és mindent félre söpörve, nekiálltam keretezni . Az idén fordult elő velem először, hogy elkészültem a himzéssel, és nem került keretbe :-(
Szerencsémre, a teljes anyag pont akkora volt, mint a képkeret. Ezt én kasíroztam , a kétoldalú fóliával !
A végén , csak felvattram a képre az eredeti gombokat, és nem bántam meg, így teljes, ezért vettem meg a fonalakat is hozzá, mert azt akartam, olyan legyen, mint amit a tervező megálmodott. Jól van, bevallom, a hóhipe gomb nem tetszett, és én másikat tettem helyette, de így az enyém !
A hétvégi pakolás , rámolás másik eredménye , a renden túl !!!!!ez az újabb hóember , aki még nincs teljesen kész. Nála csak a leszámolható rajz a tervezőé, a fonalak kiválasztása, a karácsonyfa gyöngyözése, és persze a gombok , teljesen az én találmányom.  Nagyon megtetszett MSE megoldása, ahogyan zsákocskát készítettek a keskeny, hosszú himzésből az Anyukájával közösen.  Én is erre készülök! Az anyag egy régebbi Ricó rénszarvas kedvéért került hozzám, de így majd 2 zsákocska lesz belőle.

2010. december 12., vasárnap

Bécs 2010 december 11

Csodás napunk volt tegnap !
Végre a Lányommal és az Unokámmal töltöttük a napot ! Az, hogy Bécsben, csak hab volt a tortán.
Időjárás szempontjából, megtapasztalhattunk mindent, ragyogó száraz , napsütéses időben indultunk reggel .
Az M 1en, Mosonmagyaróvár környékén, ködös, hószitálásba érkeztünk, mire megálltunk Parndorfban, óriási pelyhekben hullott a hó. Szerencsére" jó időben " - korán - tovább indultunk, mert a buszok, autók már  sorban álltak a bejutáshoz -- addigra már elég kellemetlen szél fújt. Az Eldberg metró megálló P+R parkolójában találtunk jó helyet-- csak 3 euró az egész napos parkolás díja, - már esett az eső !
A Stephanplatzon metsző szélrohamok lengették a csillárméretű fénydíszeket. Csalódás volt számomra, hogy semmi rendezvény nem volt a templom körül, pedig van egy pár különleges élményem régebbi karácsonyokról. Az embertömeg pedig csak hömpölygött, megállíthatatlanul a Grábenen, a Rathausplatzon, Mariahilfer strassén , üzletekben, mindenhol !!!! Az volt az érzésem, egész Mo lakossága ott tolong, mert mindenhol, mindenki csak magyarul beszélt --- nem értettem, akkor hogyan is volt egész napos munkaidő ???
 Alig tudtunk néhány standot megközelíteni, átfurakodván a többi tolongó között. Azért ittunk finom és nem annyira finom puncsot, ettünk vásári különlegességeket, majd elunva a forgatagot hazafelé indultunk .
Azért a finom bécsi kávét sem hagytuk ki . Szakadó onosesőben -- szerencsésen hazaérkeztünk.
            Olyan megnyugtató , boldogító érzés volt, hogy ott csacsogtak, jujjogtak, és rötyögtek hol  előttünk,hol mögöttünk a Lányok !!!
Kár, hogy olyan rohanó világban élünk, hogy csak ritkán adatnak ilyen napok !!
A fényképezőgépet csak sétálni vittük, használni nem használtuk, mert a fejünkben raktároztuk el a nap különleges pillanatkockáit !!!

2010. december 6., hétfő

Tegnap majdnem bakot lőttem !

Történt ugyanis, hogy tudom, a szomszédasszonyomnak télen van a névnapja. Szombaton ránéztem a naptárra-- már nem látok rendesen szemüveg nélkül-- és láttam, vasárnap van a névnapja !! A hajam égnek állt, jól van, megint nem készítettem semmit !!! Villám sebességgel cikáztak a gondolataim, mi is az, amit 1 nap alatt képes vagyok összehozni, és feltételezhetően még örülne is neki . Egy ötlet maradt : kötök egy sálat ! A legutóbb az Aldiban vásárolt lilás szöröcskés fonalamból.
Mindjárt szombaton ebéd után nekikezdtem , hát, nem a tavaly tapasztalt óriási sebességgel haladtam, csak a saját lassú tempómmal.Estig csak a fél motringot kötöttem el, reggel mint a güzü, nekifogtam, délre befejeztem az egy motring megkötését . Öltözök, veszem a kabátom, hogy akkor megyek felköszöntöm, és utána főzhetem az ebédet ! De mondom a férjemnek, nézd már meg szemüveggel,  ugye ma van a névnapja,azaz Viola nap ! Hát NEM tegnap Vilma nap volt ! Úgy jártam, mint a lányom elsős korában, mikor szóképes olvasással akarták megtanítani olvasni--" ja ez a hosszú szó, akkor ez a törölköző !!!"
Ha V - vel kezdődik, és a -ra végződik, még nem biztos, hogy a megfelelő !
De már nem kell ajándékról gondoskodnom, mert van 19-re, amikor is Viola nap lesz.!!!!

2010. december 1., szerda

Polémiák , himzésekről, anyagokról ....

 --  Változik az izlésem?   Nem hiszem !!!! Csak a világ kitágulásával , azzal hogy több minta leírása elérhető , nem csak az, amit itthon vásárolni lehet ,van lehetőség több közül választani. Több mindent látunk, és hozzászokik a szemünk , és azt, és még egy másikat is kipróbálunk. Hiába mondjátok azt, hogy vagy sün, vagy hóember az amit himzek, de az majdnem mindíg egy másik tervező alkotása. Ugyan hímeztem ebben az évben is sünit, de mégis az volt a jellemzőbb, hogy több, apróságot készítettem . És ha volt változás, az az , hogy megjegyeztem, most épp milyen designt varrok. Eddig is mindíg az jött sorra, ami megtetszett, ez most sem változott .
 ---  Elszámolás ! Tervek !!! A patchworkkel kombinált redwork takaró ! Bár csak egy tervet ütemeztem be erre az évre, de sajna az az egy sem valósult meg, és a maradék egy hónapban sem fog elkészülni. Mentegethetném magam, hogy alapanyag hiány az oka ,/ menetközben rájöttem, a lepedő vászon elég gyengécske / de az igazsághoz az is hozzá tartozik, mindíg jött valami újabb, amit most -- és azonnal el kellett kezdenem.
     A másik fogadalmam az volt, egy régi - egy új !
 Ezzel a babatakaróig egész tiszteséggel  tartottam magam, ott felborult minden, és lehet nem csappant a félbemaradt alkotások száma. Csak nőtt, és a babatakarón is csak 8 kép van kész. Már csak egyharmad van hátra !!!
Nagy változás az eddigiekhez, --- nem került keretezőhöz, az elkészült 4 évszakos képem.
                                              --- egyre apróbb szemű vászon került használatba nálam. Sokkal szebben tudok rájuk varrni, mint Aidára !
 Terveim !!! Ki fogom próbálni a hardangert is.Most járok utána, milyen speciális anyagokra van szükségem hozzá. Mostanában több ilyen mintán is megakadt a szemem !!
Most hirtelen ennyi jutott eszembe !!
Szép napot mindenkinek !







Ps. : itt egy saláta az utóbbi időben elkészült dolgaimról !